// Требования к файлам в компании Наргус - Наргус

Вимоги до файлів

 

СХЕМА РОЗТАШУВАННЯ ЕЛЕМЕНТІВ

Дуже важливим етапом розробки нового дизайну є схема розмітки упаковки у розгорнутому вигляді. Всі елементи мають розташовуватися у суворій відповідності до цієї схеми.

КОЛЬОРИ

Файли приймаються у колірній моделі CMYK, файл не повинен мати RGB-об’єкти. Необхідно враховувати, що фарба Black («К» у колірній моделі CMYK), яка бере участь у растровому друкові, може виглядати як темно-сіра. Тому краще використовувати плашечний чорний, наприклад, Black 6 для фонових плашок, штрихкоду, тексту й фотомітки.

При цьому не можна забувати про обмеження на максимальну кількість кольорів. Загальна кількість кольорів не повинна перебільшувати 10 фарб, у тому числі білий, лак, додатковий чорний. Якщо в замовленні суміщаються декілька дизайнів з використанням Pantone (спеціальні кольори), загальна кількість фарб для всіх дизайнів не повинна перебільшувати 10. Рекомендуємо використовувати Pantone® Matching System, (PMS).

РАСТР

Якщо елементи макету містять великі ділянки, рівень кольору яких менше 5%, то неможливо утримати постійну по поверхні передачу цього напівтону при друкові й уникнути різних відтінків. Ще одна особливість флексодруку — складність отримання якісних світлих растрових та насичених плашечних елементів з однієї форми. Інколи ми можемо запропонувати рознести плашечні й растрові елементи на різні форми. Друк плавного переходу кольору у білий неможливий у флексодрукові. Тож необхідно враховувати високе «розтискування», характерне для флексодруку. З урахуванням розтискування 3% растр може мати вигляд як 7%-15%, 30% растр може мати вигляд як 50%-60%, а 50% растр може мати вигляд як 70%-85%.

УЗГОДЖЕННЯ КОЛЬОРУ

!!! Необхідно пам’ятати, що одне й те саме зображення на різних моніторах та принтерах може виглядати по-різному. Бажано надавати роздрукований на принтері оригінал-макет або зразок флексодруку як кольороорієнтир.

Для всіх підготовлених нами макетів ми друкуємо паперову кольоропробу з використанням профілів друкарського процесу.

Необхідно враховувати, що профілі друкарського процесу створені тільки для CMYK-елементів.

Допустима дельта відповідності кольору тиражу затвердженому оригіналу у флексодрукові значно вища за інші способи друку через те, що є більшою кількість факторів, що впливають на відтворення кольору.

ШРИФТИ

Розмір шрифту не менше 4 pt для друку в один колір поверх фону й не менше 6 pt для “виворітки” не більше, аніж у двох кольорах. При меншому розмірі шрифту можливе затікання фарби. Використання растру в текстових блоках знижує можливість його прочитування. Всі шрифти мають бути переведені у криві, додатково в окремому шарі — текстова інформація, непереведена у криві та з обов’язковим наданням використовуваних шрифтів. Недопустима наявність тексту у растровій графіці.

РОЗМІР ЛІНІЙ

Розмір ліній не менше 0,5 pt і не менше 0,75 pt “для виворітки” .

ПЕРЕДАЧА ФАЙЛІВ

Файли приймаються у форматах Adobe®, Illustrator®.

Растрові зображення зі збереженням шарів додаються окремо у форматах PSD, TIFF (для кожного виду продукту — окремий файл), дозвіл 300 dpi.

Макети, підготовлені у форматі Corel Draw®, потребують наступної конвертації у формат AI або PDF. Це суттєво збільшує ймовірність спотворення рисунка й кількість часу, необхідного для підготовки. Недопустиме використання спеціальних ефектів Corel (лінзи, фактурні заливки, прозорість, нестандартні градієнти).

БІЛА ПІДЛОЖКА

Біла підложка можлива тільки під елементами, ширина яких не менше 0,75 мм, виворітка в білій підложці — не менше 1 мм.

Назад

Виробництвогнучкої рулонної упаковки

61085, м. Харків вул. Ак. Проскури, 1
Відділ продажів sales@nargus.com тел./ факс+38 057 717 44 05